Mutfakta Modern Ambiyans: Laminant Tezgah

26-11-2020 07:16
Mutfakta Modern Ambiyans: Laminant Tezgah


Katı plastik kaplamalar (HPL ve CPL), birbirine bastırılmış ve reçine ile baskı yapılmış birkaç kağıt katmanından oluşan Laminant tezgahın dekoratif katmanı olarak kullanılır. Laminant tezgahlar "sandviç konstrüksiyon" olarak adlandırılır. Laminantın dekoratif tarafı daha sonra çeşitli renk veya desenlerle basılabilir.

CPL ve HPL katları benzer yüzey özelliklerine sahiptir. Bununla birlikte, HPL Laminant daha kalın ve daha dayanıklıdır, bu nedenle mutfak tezgahlarının üretimi için daha uygundur. Burada daha derin yapılar da yapılabilir, bu da daha fazla çeşitlilik sağlar. Tezgahı dış etkilere karşı daha az duyarlı hale getirmek ve ahşap malzemeyi nemden korumak için son bir koruyucu tabaka (kaplama) uygulanır.

Laminant günlük mutfak yaşamında kalıcı kullanıma uygun mu?

Laminant yüzeylerin tezgah bakımı son derece kolaydır. İçecekler, sos sıçramaları veya diğer kirleten faktörler nemli bir bezle ve bir miktar temizlik malzemesi ile çabucak çıkarılabilir. Durgun sıvılardan kaçınılmalı ve derhal uzaklaştırılmalıdır. Laminant tezgahların üst tabakası su geçirmez, ancak su özellikle eklem bölgelerinden, aynı zamanda kenarlardan veya yüzeydeki küçük çatlaklardan nüfuz edebilir. İç ahşap bazlı malzemenin şişmesini önlemek için, kesilen kenarlar yuvarlanır ve mühürlenir. Kenarlar, genellikle ahşap şeklinde tasarlanmıştır. Laminant tezgah, ahşap, akrilik veya metalden yapılmış bir kenarla da tamamlanabilir.

Laminant tezgah koku ve tat tutmaz değildir maalesef. Isı ve çizilme dirençli olmaması da diğer eksileri arasında yer alıyor. Laminantın güzelliğini korumak için tezgahın üzerine sıcak tencere veya tavalar yerleştirilmemelidir. Kesme işi için bir kesme tahtası kullanılması da önerilir. Yapay taş tezgahlardan farklı olarak, örneğin çizikler veya diğer yüzey hasarları artık tamir edilemez. En kötü durumda, tezgah şişer ve değiştirilmesi gerekir.

LAMİNAT TEZGAHLAR: AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARI

Laminant tezgahların büyük bir artı noktası elbette çok çeşitli dekorlar, renkler ve tasarımlardır. Samimi, ahşap görünümlü bir tezgah veya modern mutfak için etkileyici bir dekor arıyorsanız, her mobilya stiline uygun çok makul fiyata bir çözüm sunabilir size ahşap tezgah. Üreticiye bağlı olarak, düz renkli dekorlara, ahşap dekorlara, taş veya diğer malzeme reprodüksiyonlarına ek olarak, bireysel fantezi dekorlar da mevcuttur.

Kiraz, Granit, Beyaz Mermer veya Beton. Laminant tezgahiçin motif seçimi neredeyse sınırsızdır. Hemen hemen her malzeme taklit edilebilir. Farklı yüzey yapıları ve kabartmalar, tezgahlara daha doğal görünüm verir. Bununla birlikte Laminant tezgahlar; Ahşap, Masif ahşap ve doğal taşın cazibesine tam olarak ayak uyduramaz. Parlak, mat ve yapılandırılmış dekorlar mevcuttur. Mutfak arka duvarı, özellikle tezgahla aynı Laminant dekorda tasarlanıp uyumlu bir görünüm yakalanabilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.